7 nopți / 8 zile - plecare din București

 

PLECARI 2023 : 28 Februarie ; 31 Octombrie

Zbor inclus București - Tel Aviv, transport autocar

TARIF :  1050 €/persoana

Supliment camera single :    350 €    

Nota : tariful este calculate pentru un grup de 40 de turisti. In cazul in care numarul de turisti nu se intruneste, tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia

Program

 

ZIUA 1             BUCURESTI   TEL AVIV

                                                                                                            
Intalnire pe Aeroportul International Otopeni, cu reprezentantul agentiei si ceilalti companioni de calatorie. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa WizzAir, cu destinatia Tel Aviv. Ne deplasam la Nazareth pentru cina si cazare la hotel                                                                             
                      Cina

 


ZIUA 2          MUNTELE TABOR     CANA GALILEII       NAZARET            CAPERNAUM          TIBERIAS

Deplasare spre Muntele Tabor. Transfer cu microbuze arabe pentru vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflate pe locul Schimbarii la Fata. Deplasare la Nazaret pentru vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfintilor Ioachim si Ana, si a Bisericii Ortodoxe Sfantul Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Capernaum, supranumit Orasul Domnului, Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si pestilor. Muntele Fericirilor locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. OPTIONAL, in functie de timpul disponibil, mini-croaziera pe apele Marii Galileii (pret informativ: 10 Euro/persoana). Cazare in Nazareth.

                                Mic dejun                   Cina   

 


ZIUA 3        TIBERIAS      VALEA IORDANULUI       AMMAN  

   
Deplasare Tiberias - Raul Iordan - Chibut Yardenit, locul amenajat al Botezului. Deplasare la Ben Shean (Decapolis); vom trece peste podul Sheikh Hussein, apa Iordanului, trecand din Israel in Iordania. Deplasare la Jerash (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cazare in Amman.           
                        Mic dejun                    Cina

 


ZIUA 4       AMMAN     PETRA       AMMAN

Deplasare cu autocarul spre anticul Petra (aproximativ 3 ore si 30 minute/sens), pe originala Autostrada a Desertului. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos aproximativ 5km). Parasim Petra si, trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cazare in Amman.

                  Mic dejun                     Cina       

 

 

ZIUA 5       MUNTELE NEBO     MADABA      MAREA MOARTA     IERIHON     BETHLEEM

   
Ne indreptam spre Muntele Nebo (800m), unde Moise a fost ingropat, fiind astfel cel mai respectat loc Sfant din Iordania. Pe acest munte, puteti vedea ce a vazut Moise: o panorama impresionanta ce cuprinde Valea Iordanului, Marea Moarta, Ierihonul, Ierusalimul, teritoriu denumit Pamantul Sfant!. Prima Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la finele sec. al-IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise si a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru crestini, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan II. Plecam spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicurile din perioada bizantina, iar cel mai faimos este cel din interiorul bisericii ortodoxe Sf. Gheorghe care reproduce pe o parte din pardoseala o harta a Tarii Sfinte. Mozaicul, care dateaza din anul 560, ilustreaza pe aceasta harta Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. Deplasare spre valea Iordanului. Continuam spre granita si vom trece din Iordania in Israel in dreptul orasului Ierihon. Prima oprire: Qumran la Marea Moarta (-400m), cea mai joasa mare de pe glob. Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice si restaurant cu autoservire. Scurta oprire la Marea Moarta (45 minute). Intram in Cisiordania, pentru vizitarea celui mai vechi oras din lume: Ierihon. Vizita la Biserica Romaneasca cu Hramul Tuturor Sfintilor si Caminul aferent. Cazare in Bethleem.                                              

           Mic dejun            Cina     

 

         

 ZIUA 6      BETHLEEM     IERUSALIM          MUNTELE SIONULUI          EIN KAREM

   
Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii (aici se afla o icoana a Maicii Domnului Aparatoarea Bethleemului, facatoare de minuni); Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina si Grota Laptelui sau Grota pruncilor. Transfer cu microbuze arabe in desertul Iudeii (pret informativ: 5 EURO/persoana, se achita la fata locului), pentru vizitarea Manastiriior Sfantul Teodosie (sec.V) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.IV). Ierusalim. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina - locul primei Biserici din lume, Mormantul Marelui Rege David. Vizita in zona sitului arheologic Cardo si la Zidul Plangerii. Cazare in Bethleem.

           Mic dejun                Cina   

 

    

ZIUA 7        BETHLEEM       MUNTELE MASLINILOR       IERUSALIM

 
Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica NaLLiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in Cetatea Sfanta prin poarta Sfantului Arhidiacon Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii Sfantului Mormant- Centrul Pamantului Crestin. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Cazare in Bethleem.

                       Mic dejun                 Cina   

 ZIUA 8         BETHLEEM HOZEVA      EIN KAREM LUD (LIDA)        OTOPENI

Ne deplasam pe valea Hozevei - vizitarea Manastirii Sfantul Gheorghe cu Moastele Sfantului Ioan Romanul de la Neamt. Deplasare la Ein Karem - patria Sfantului Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sfantul Ioan ridicata pe locul nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. Continuam spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sfantului Gheorghe Biruitorul (unde se afla Moastele Sfantului si Braul cu care a fost legat). Vizita in cetatea Jaffa. Continuam spre Aeroportul International Ben Gurion. Zbor spre Otopeni.
                    Mic dejun

 


            
TERMENI SI CONDITII DE CALATORIE  
Achiziționarea oricăror servicii de călătorie oferite de Touropa , constituie un aranjament contractual între Turist  și Touropa , și reprezintă acceptarea Termenilor și Condițiilor . Asigurați-vă că citiți cu atenție și că înțelegeți termenii și condițiile înainte de rezervare .

IMPORTANT
•    Datele de calatorie, itinerariul si tariful pot fi obiectul unor modificari
•    Pentru rezervarea locului este necesar un depozit nerambursabil in caz de anulare a calatoriei din vina Turistului.
INCLUDE :
-    Bilet de avion Otopeni – Tel Aviv si retur
- Asistenta in aeroport la sosire si plecare cu firma SMILE.
- 7 nopti servicii de hotel 3*/4*
 - tururile zilnice si intrarile incluse.
- Taxi Tabor, Hozeva si Sf. Sava.
- 2 mese pe zi zilnic,conform programului.
- intrare libera la obiectivele din program.
- autocar modern cu aer conditionat,conform programului.
- Ghid atestat de Ministerul turism de limba romana specializat in actiuni turistice si pelerinaje.

NU INCLUDE :
•    bacsisiul
•    asigurare de calatorie
•    bagaj de cala

 


PLECARI 2023 : 28 Februarie ; 31 Octombrie

TARIF :  1050 €/persoana

Supliment camera single :    350 €    

Nota : tariful este calculate pentru un grup de 40 de turisti. In cazul in care numarul de turisti nu se intruneste, tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia

Pentru detalii si rezervari, va rugam sa ne contactati prin email sau la numarul de telefon de mai jos. Va asteptam cu drag!